lauantai 12. tammikuuta 2013

STA Travel on ihan PASKA, silkkaa huijausta!





Jos joku joskus miettii Australiaan lähtöä ja miettii STA Travelin (Work & Travel Company) kautta tänne lähtöä niin sulje se mahdollisuus pois VÄLITTÖMÄSTI! Todellista huuhaata koko juttu!!! Tosiaan itse tulin juurikin kyseisen yrityksen kautta tänne, pakettiin sisältyi; meno-paluulennot, nouto lentokentältä Wake Up -hostelliin, kyseisessä hostellissa ensimmäiset 4 yötä sekä aamupala (joka oli pelkkä hedelmäsalaatti, mistä tuli vain kiukkuiseksi!), infotilaisuus, apu pankkikortin sekä veronumeron saamisessa ja valmiiksi ladattu SIM-kortti. Koko roska maksoi 2250€ + 250€ viisumista, eli yhteensä 2500€. Kaiken piti olla täydellistä kun saavun Australiaan, mutta miten kävikään... Seuraavaksi kaikki asiat jotka meni metsään!


1. Ketään ei ikinä ollut mua lentokentällä vastassa vaikka niin oltiin sovittu, vaan jouduin itse ottamaan taksin kyseiselle hostellille ja itse selvittämään onko mulle ylipäänsä edes varattu sieltä huonetta. Australian päässä kukaan Work & Travel Companyn henkilökunnasta ei edes tiennyt, että mua ei oltu tultu hakemaan, koska he eivät edes tienneet mua olisi joku pitänyt olla vastassa!!! Hienoa, hienoa, kaikki tosiaan oli HYVINKIN täydellistä!

2. Work & Travel Companyn infotilaisuudesta sain tietää vartin ennen sen alkua ja niinpä me kaikki heidän kauttaan Australiaan saapuneet onnettomat matkaajat myöhästyttiin puoli tuntia sieltä. Hienosti pelasi taas heidän toimintansa!

3. SIM-kortinkaan kanssa ei käynyt niin kuin oli sovittu. Tosiaan siihen piti olla valmiiksi ladattuna credittiä 20 dollarin edestä, mutta eihän siihen mitään rahaa oltu valmiiksi ladattu vaan senkin sai itse pulittaa. Moni varmasti nyt ajattelee, että "20 dollaria sinne sun tänne." niii'in, mutta minä olenkin PERIAATE-IHMINEN ja siksi otti kaaliin tämä kyseinenkin asia.

4. Ainiin ja tosiaan hostelli johon mun alunperin piti majoittua piti olla Sydneyn Base -hostelli, mutta viikko ennen lähtöä tuli ilmoitus, että hostelli onkin Wake Up. Ei mulla sen kanssa niin väliä ollut, mutta ÄRSYTTÄÄ vaan, että mikään mistä oltiin etukäteen sovittu, ei pitänyt!

5. Ja viimeisenä otti aivoon se, että Suomen päähän kun olin yhteydessä he vain pahoittelivat, että "Voi, voi, harmi kun kävi näin". Käskivät vain soittaa Sydneyn toimistoon ja kysyä missä mättää. No hemmetti, millä minä sinne olisin voinut soittaa kun en osannut sanaakaan englantia!!! Kun kysyin, että missä osoitteessa Sydneyn Work & Travel Companyn toimisto sijaitsee ja mikä heidän numeronsa mahtaa olla, tuli sieltä vastaus että he eivät tiedä, käy katsomassa netistä. Heitä ei voinut vähempää kiinnostaa!!! Huomasi kyllä, että palvelu pelasi tasan siihen asti kun matkaa suunniteltiin, mutta heti kun rahat oli siirtyneet heidän tililleen, loppui myös palvelu ja kiinnostus asiakkaan tyytyväisyydestä.


En ikinä tehnyt minkään näköistä reklamaatiota kyseisestä asiasta, vaikka KAIKKI meni päin helvettiä heidän osaltaan. Itse asiassa tätä kirjoittaessa alkoi taas adrenaliini virtaamaan siihen malliin ja muistui tuo raivonmäärä liiankin hyvin mieleen, joten taidankin tehdä sen vielä näin jälkikäteen. Sopimukseenhan sisältyi heidän tukensa ja neuvonsa koko "unohtumattoman Australia vuotesi ajan". No juu, Teistä jäi hiukan turhankin unohtumaton muisto takaraivooni.  Eikä se asia muutu mihinkään, että mä tänne tulin heidän kauttaan.


Pointtini koko asiassa kuitenkin oli, että tehkää itsellenne palvelus ja ottakaa omatoimimatka! Kaikki pankkikortit, veronumerot, SIM-kortit yms. on niiiiiiiiiiiiiin helppoa ja yksinkertaista hommata ihan itsekin. Jos olisin tiennyt miten metsään koko juttu voikaan heidän osaltaan mennä, en olisi IKIMAAILMASSA tuota pakettimatkaa ostanut ja pulittanut siitä vielä hirveän summan. Ilman tuota olisin päässyt ainakin 1000€ halvemmalla! 


Jos jotain positiivista pitää sanoa niin; Wake Up -hostelli oli ihan kiva. 


Kiitos, olen puhunut!



-K-


2 kommenttia:

  1. Tämä oli hyvä postaus. Täytyypä pitä mielessä, jos joskus tulee suunniteltua reissuun lähtöä tai jos joku kaveri ajattelee moista :)

    VastaaPoista
  2. Joo, kannattaa ihan suosiolla hoitaa kaikki alusta asti ite. Tosin Kilroyn vastaavasta paketista oon kuullu vaan positiivista, et sitä ehkä uskaltaiskin harkita. Eniten harmitti just se, et en tosiaan osannu yhtään englantia kun tänne tulin ja kaiken piti olla näin täydellistä enkä edes osannut varautuu mihinkään tämmöseen...

    VastaaPoista